6. מרכיבים עשירים בחלבון:
בהערכה גסה
בשר – בעיקר עוף ובקר כ25גרם חלבון ל100גרם.
קוטג' – כ11 גרם חלבון ל100גרם בגביע קוטג' 250גרם 5% שומן יש 27.5גרם חלבון.
ביצים -בהתאם לגודל הביצה בין 6-9 גרם חלבון
דגים – טונה, סולומון, סרדינים, אמנון וכו' – כ 25 גרם חלבון הערכה כללית
קטניות – עדשים, שעועית-לבנה, וחומוס כ10-11 גרם חלבון
קינואה – 12 גרם חלבון על 100גרם
סויה – כ 20 גרם חלבון ל 100גרם
טופו – כ 16 גרם חלבון ל 100גרם
אגוזים ושקדים – כ 15 גרם חלבוןל 100גרם
חלב – כ 3-4 גרם חלבון על 100מ"ל – (בכוס יש לנו כ 250 מ"ל כ 8.5-9גרם חלבון)
אבקת חלבון מי גבינה – 25גרם חלבון על 30גרם אבקה