אוכל נקי- אלימינצייה

8. אוכל נקי – אלימינצייה
אז דברנו על מה לאכול-  חלבונים, וירקות

עכשיו נדבר על מה לא לאכול, וגם למה קלוריות זה לא הכל בחיים.
שימו לב על התפוח מול החטיף קינדר, שניהם בעלי אותם ערכים קלוריים


אבל התפוח כמעט 200 גרם מול חטיף 18 גרם,
האם לדעתכם הם שווים ברמת השבע? וברמת הוויטמינים והמינראליים?

אפשר לחלק את האוכל ל3 קטגוריות:
1)לא טעים וקשה לצרוך ממנו כמויות גדולות (אמור להיות חלק מהדיאטה)
2)טעים אבל לא מעודד צריכה בכמויות גדולות (אמור להיות רוב הדיאטה)
3)טעים ומעודד כמויות גדולות (בהתאם לרמת השליטה העצמית – מעט או לא בכלל)

דגני בוקר מלאים בטעם שוקולד, פריכיות מצופות,
חטיפי "בריאות", משקאות קלים, בייגלה קוסמין.
אלו מאכלים בקטגוריה השלישית שמנסים לשווק
לנו אותם בתור הקטגוריה שניה והם עושים עבודה די טובה.

אין בעיה לשלב אותם בחיים מדי פעם,
אבל צריך לזכור שהם מותרות ויש להתייחס אליהם בהתאם.

אם תפרגנו לעצמכם בגלידה שאתם אוהבים אחרי תקופה שעבדתם יפה.
זה בסדר, ואפילו לפעמים מומלץ
אם תשלבו את הגלידה קבוע בכל ערב לפני השינה כי זה של חברת פיטנס כלשהי ללא תוספת סוכר, יש לנו בעיה.

בסופו של דבר להצליח בדיאטה
זה להגיע ביום לכמות חלבונים טובה וכמות אנרגיה (קלוריות) הנכונה,
תעשו את זה לאורך תקופה והגעתם למטרה.
עכשיו, כדי לעשות את זה לאורך תקופה זה צריך להיות קל!

מאכלים מקטוגרייה 3 קשים מאוד לריסון, הם מעובדים בצורה טעימה, דחוסים באנרגיה, האוכל הזה מרגיש מעניין וגורם לכל השאר להיות טפל. ככה שאנחנו משמינים ממנו ורוצים עוד!
ככה תעשיית ענף המזון מגלגלת יותר כסף.

צמצמו אותם משמעותית, שימו עליהם עיין בוחנת ואם זה יותר מדי קשה הימנעו מלכתחילה.

מומלץ שהפוקוס שלנו יהיה:
90אחוז אוכל נקי ו10אחוז אוכל מעובד.
לרוב זה הסתכם ב 80אחוז נקי וזה אחלה יחס להתחיל ממנו.

משימות:

1. לצמצם או להעיף מזונות מקטגוריה 3 (טעימים שקל לצרוך מהם בכמויות גדולות)
2. לכוון ל 90 אחוז תזונה נקייה, לא מעובדת תעשייתית, לא מגיעה מוכנה מהסופר.

לחץ על "סיימתי את המשימה" למעבר לסרטון הבא