חשיבות הירקות בתפריט

7. חשיבות הירקות בתפריט
דחיסות קלורית – אחת הסיבות שהמין האנושי במגפת השמנה עולמית היא שתעשיית המזון מצליחה לייצר מוצרים טעימים בדחיסות קלורית גבוהה, במחירים זולים, נגישים בכל מקום ומהירים לצריכה. 
בלי להרגיש, הרבה יותר אוכל זורם לתוך הגוף שלנו.
 צריכה עודפת של אוכל מעשירה את חברות המזון למניהם וזה הפך ליעד שלהם.

ככל שהאוכל שלנו יהיה מעובד ודחוס קלוריות יותר. ככה יהיה לנו קשה בדרך והרעב שלנו מול מול השובע התערער. 
ירקות נכנסים למשבצת הנגדית שהם בעלי נפח גבוה על ערך קלורי נמוך.
מה שיגרום לשבע והפחתה בכמויות אוכל שנכניס לגוף.

סיבים תזונתיים
יתרון נוסף לירקות הוא שהם מכילים סיבים תזונתיים
המשתמשים כמזון לחיידקי המעי , וגם יעזרו בפעילות עיכול תקינות.

ויטמינים ומינראליים (נוגדי חימצון ופיטוכימיכלים)
אם זה לא מספיק, הירקות (וגם הפירות) מכילים ויטמינים ומינראליים שייתרמו למאגר החיוני לשמירה על בריאות ותפקוד גופני אופטימאלי.

הגיוון עדיף והמלצה כללית היא לצרוך כ 5 צבעים של ירקות ופירות ביום.

אנחנו נשאף להעלות כמות ירקות, היומית , זה לבד יוציא אוכל משמין החוצה וייגרום לנו לרדת עוד באחוזי השומן שלנו.

שימו לעצמכם משימה : עם כל ארוחה – לפחות ירק אחד. (לא משנה כרגע מהו)

משימות:

1. להתחיל לקנות בסופר יותר ירקות
2. לשלב ירקות בכל ארוחה, מינימום 1 לארוחה

לחץ על "סיימתי את המשימה" למעבר לסרטון הבא