לשלב את הכל

9. לשלב את הכל
המפתח להצלחה בתהליך היא הכנה מראש ברמה היומית או השבועית.

הגוף נוטה לשמר מצב קיים (הומהוסטאסיז) ולהלחם בשינויים,
ולכן זה הופך לאתגר, במיוחד בעולם המערבי בו אפשר ליפול ולפספס בקלות.

אם אתם רוצים לעשות שינוי ואתם לא יודעים מה ואיך תאכלו היום – מה באמת הסיכויים שלכם להצליח?

יש כאלה שאורח החיים שלהם מאוד מסודר ויכולים לתכנן ולהכין אוכל לשבוע קדימה, ויש כאלה (כמוני) שכל יום יראה שונה, אבל בעדיפות יהיה כמה שיותר מתוכנן. 

יתרונות התכנון מראש: 

  1. תכנון מראש עוזר לנו לראות את התמונה הגדולה, לתכנן מה עובד ומה לא.
  2. תכנון עוזר בשליטה על התקפי רעב
  3. תכנון מאפשר שליטה ברמת מרכיבי המזון וכמות קלוריות שנכנסות לגוף.
  4. תכנון מאפשר קו הגנה אל מול פיתויים ומשפר קבלת החלטות רגשיות
  5. תכנון חוסך כסף על לאכול בחוץ וקלוריות מיותרות.

    זה נכון לא רק לתחום הזה כמובן, אבל מתבקש: כישלון בתכנון = תכנון להיכשל.

    אין מקצוען שלא עובר דרך זה. אין מקצוען שלא יודע בעל פה איך התזונה שלו הולכת להראות, בעידן של היום זה לא יעבוד פשוט לאלתר כל המזמן. חייב להיות מתוכנן. במיוחד ובמיוחד לפני ההגעה למטרה.

    איך עושים את זה?
    בסופי שבוע, לילה לפני או בבוקר של אותו יותר אולי גם וגם, 
    שבו עם עצמכם תכננו את הארוחות שלכם

    חלקו לכמות ארוחות שנוחה לכם, פזרו את כמות החלבונים בתוכם.
    תראו איך ייראו כל אחד מהארוחות שלכם נראה  נסו לשלב ירקות בכל ארוחה ולכוון לתזונה נקייה מעיבוד תעשייתי לכ 90אחוז ממנה.

משימות:

1. לבנות תפריט יומי שמבוסס על חלוקת ארוחות, כמות חלבונים 
2. לתכנן הכל מראש

 

לחץ על "סיימתי את המשימה" למעבר לסרטון הבא